Pensiune VLAD 3* Targu Neamt | Cazare la Pensiune VLAD 3* Targu Neamt

Pensiune VLAD 3*, Targu Neamt

Pensiune VLAD 3*


Informatii hotel
Galerie foto
Comentarii (0)
Harta

Informatii Pensiune VLAD 3* / Numar camere: 8
Vila dispune de 8 camere cu bai proprii, tv, cablu, apa calda permanent, incalzire centrala, living de 60 mp, utilat modern, bucatarie complet utilata, terasa, gratar, loc de joaca pt copii, foisor, parcare 12 locuri in curte.
Tg. Neamt este un oras datat documentar din 1387-1392. Celebritatea zonei se datoreaza peisajului pitoresc, dar, mai ales vestitei Cetati a Neamtului, ce strajuieste din sec XIV orasul.

Trecand podul peste, Ozana cea limpede si frumos curgatoare, ajungem la Humulestii lui Creanga, in prezent cartier al orasului Tg Neamt. Marele povestitor a scris despre aceasta asezare ca ''''''''''''''''Un mare si vesel sat, sat vechi, razasesc''''''''''''''''

Mai departe, spre statiunea Durau, nu putem trece fara sa intram in manastirile ce sunt una dupa alta in drumul nostru Neamt, Secu, Sihastrie, Sihla, Agapia, Varatec.
Inceputurile vietii monahale in zona Manastirii Neamt s-a datorat sihastrilor ( Daniil Sihastrul si altii ), care isi duceau viata in singuratate sau in grupuri mici si care au ridicat mici asezaminte de rugaciune.

Inainte de a ajunge la Manastirle Agapia si Varatec este pacat sa nu faceti o plimbare in ''''''''''''''''Codrii de Argint'''''''''''''''' evocati de Eminescu, precum si la Casa Memoriala Mihail Sadoveanu.

Manastirea Agapia este construita dupa un plan asemanator manastirii Trei Ierarhi din Iasi, ctitorita de Vasile Lupu. Sfintirea Manastirii a fost la 12 Septembrie 1647. In incinta Manastirii puteti admira si va inchina la icoanele pictate de marele Nicolae Grigorescu, pe vremea cand avea doar 18 ani (1858). Acesta a realizat o suita de compozitii murale si de icoane, inspirandu-se din marii pictori renascentisti. Pentru icoana Sf. Gheorghe in picioare, de pe usa stanga a altarului, s-a inspirat din sculptura lui Donatello din Florenta.

Despre Nicolae Grigorescu si pictura sa de la Agapia au scris Al. Vlahuta, Barbu Delavrancea si altii. In incinta Manastirii se afla si Muzeul de Arta, Sectia Medievala din Bucuresti.

La distanta foarte mica de Manastire se afla Manastirea Agapia Veche, sau Agapia din Deal. (2km)

Alte obiective din zona Orasului Tg. Neamt ar mai fi Casa Memoriala Ion Creanga, Monumentul Vanatorilor de munte, si, nu in ultimul rand, rezervatia de zimbri din apropierea Manastirii Neamt

Daca dispuneti de suficient timp,puteti face o plimbare de 30 minute cu masina la Piatra Neamt, pentru a admira panorama orasului din telegondola orasului, pusa in functiune in anul 2008.

Va asteptam cu drag sa ne fiti oaspeti!
Nr tel:0745595284

Facilitati hotel
Bucatarie utilata pentru turisti
Curte interioara
Foisor
Frigider
Gratar
Parcare
Terasa
Teren sport
TV in living

Facilitati camera
Baie proprie
Balcon
Frigider
Incalzire centrala
TV color

Alte informatii despre hotel
Ora checkin: 12:00 AM
Ora checkout: 12:00 AM

Carti de credit acceptate:
Personalul cunoaste limbi straine.

Recomanda acest hotel:  


Pensiune VLAD

Pensiune VLAD
Pensiune VLAD
Pensiune VLAD
Pensiune VLAD
Pensiune VLAD
Pensiune VLAD
Pensiune VLAD
Pensiune VLAD
Pensiune VLAD
Pensiune VLAD
Pensiune VLAD
Pensiune VLAD
Pensiune VLAD
Pensiune VLAD
Pensiune VLAD
Pensiune VLAD
Pensiune VLAD