Nenominalizat 2* Negombo | Cazare la Nenominalizat 2* Negombo

Nenominalizat 2*, Negombo

Nenominalizat 2*


Informatii hotel
Galerie foto
Comentarii (0)
Harta

Informatii Nenominalizat 2*
Insula Ceylon (fostul nume al statului Sri Lanka) este a noua insulă ca marime din lume, situată în Oceanul Indian, despărțită de India prin strâmtoarea Palk (50 km) și superficiul insular Podul lui Adam. Din punct de vedere geologic, insula este o prelungire a continentului, și mai exact a Platoului Deccan.
Țara măsoară 400 de kilometri de la nord la sud și 200 km de la vest la est. Ea este împărțită în trei regiuni: câmpiile fertile și dens populate de pe coastă, masivul muntos din interiorul țării și zona aridă cu roci calcaroase din nord.
Cadrul natural este dat de un relief de podișuri vechi dominat de inselberguri tipice în nord și est și prezentând câteva depresiuni mai mari bine populate (Kandy, Ratnapura). Cotele cele mai mari se întâlnesc în partea central sudică (Padurutalagala, 2524 m, altitudinea maximă din țară, Sri Pada, Vârful lui Adam, 2243 m).
Câmpiile au o poziție periferică, însoțind țărmul (1 340 km) care , la rândul său, este marcat de lagune și plaje.

Clima este tropicală cu manifestări ale musonilor de nord est (în peroada decembrie - martie) și de sud vest (iunie - octombrie) cu precipitații bogate în sud vest și în regiunea înaltă (2400 - 4000 mm/an) și mai reduse în nord unde sezonul uscat durează până la 7 luni. Ciclonii care se abat destul de frecvent asupra Sri Lankăi provoacă pagube, inclusiv pierderi de vieți omenești. Valul seismic (tsunami) produs de cutremurul din nordul insulei Sumatera la 26 decembrie 2004 a provocat moartea a 31000 persoane din estul țării și mari pagube materiale.
Râurile sunt scurte (Mahaweli Ganga cel mai lung are 331 km) și prezintă un potențial energetic ridicat.

Recomanda acest hotel:  


 Nenominalizat

 Nenominalizat
 Nenominalizat
 Nenominalizat
 Nenominalizat
 Nenominalizat
 Nenominalizat
 Nenominalizat
 Nenominalizat
 Nenominalizat