Pensiune Nenominalizata 2* Borsa | Cazare la Pensiune Nenominalizata 2* Borsa

Pensiune Nenominalizata 2*, Borsa

Pensiune Nenominalizata 2*


Informatii hotel
Galerie foto
Comentarii (0)
Harta

Informatii Pensiune Nenominalizata 2*
Renumita regiune Maramures se afla in partea de nord a Romaniei si se bucura de un relief bogat cu munti, vai, depresiuni si coline. Munti precum Gutai, Tibles, Lapus, Maramures si Rodna fac din Maramures o importanta atractie a tarii. Vai precum cea a Viseului, a Izei si Marei concureaza cu cele mai frumoase peisaje ale Romaniei. Paduri vaste acopera intregul tinut, astfel Maramuresul a fost intotdeauna cunoscut ca si » Tara Lemnului ».

Prima atestare documentara a Maramuresului a fost in secolulu XII si a apartinut Transilvaniei pe parcursul secolelor de dominatie straina, pana in anul 1918, cand a fost alipit Romaniei.

Interesul cultural pentru aceasta regiune, consta indeosebi in faptul ca traditiile populare au fost pastrate si respectate in tot acest timp de existenta. Astfel, Maramuresul este una din putinele zone ale tarii, unde porturile populare traditionale sunt inca purtate, mai ales in zilele de sarbatoare sau cand localnicii merg la biserica.

Capodoperele arhitecturale, si anume bisericile din lemn din Maramures, sunt trecute pe lista monumentelor protejate de UNESCO. Pe Valea Izei se pot vizita bisericile de lemn: Bogdan Voda, Rozavlea, Ieud si Barsana.

In Maramues se afla si cimitirul vesel de la Sapanata, o adevarata capodopera populara a unui satean, care a conferit o latura amuzanta a acestui ritual trist al vietii.

Nu numai satele din Maramures reprezinta o atractie turistica ci si orasele cu propriile obiective turistice. Orase precum Baia Mare, Sighetul Marmatiei, Borsa, Baia Sprie,Viseul de Sus sunt bogate in constructii apartinand patrimoniului cultural precum : biserici ortodoxe si catolice, muzee de arta, muzee in aer liber ale satului.

Recomanda acest hotel:  


 Pensiune Nenominalizata

 Pensiune Nenominalizata
 Pensiune Nenominalizata