Pensiune Nenominalizata 3* Borsa | Cazare la Pensiune Nenominalizata 3* Borsa

Pensiune Nenominalizata 3*, Borsa

Pensiune Nenominalizata 3*


Informatii hotel
Galerie foto
Comentarii (0)
Harta

Informatii Pensiune Nenominalizata 3*
Regiunea Maramures este situata in nord-vestul tarii, aproape de granita cu Ucraina, in depresiunea cu acelasi nume. Este o zona preponderent muntoasa, fiind inconjurata de muntii Rodnei, Maramuresului, Tiblesului si Gutaiului. Climatul este temperat continental, cu o medie anuala de 9,4 grade Celsius.

Iarna dureaza pana in lunile mai-iunie, favorizand schiatul. Locurile pitoresti, aflate langa orasul Baia Sprie sunt vizitate de turisti datorita frumusetii lacului de acumulare de la Firiza. In judetul Maramures se afla mai mult de 100 de izvoare de ape minerale, mai ales cele de langa Viseul de Sus, Baia Borsa, Poiana Botizii si Baiut. De asemenea, in judet se gasesc 62 de terenuri de vanatoare avand suprafata totala de 587.000 ha, cat si opt rezervatii naturale.

Zona este bogata in elemente etnografice si folclorice. Arta populara este conservata intr-o forma specifica acestei zone: case si porti din lemn, unelte, ceramica, biserici de lemn-unice in lume, obiceiuri populare, case memoriale. Aici se gasesc cele mai frumoase biserici de lemn cu turle inalte precum cele din Surdesti (cu o turla de 53 m), Rozavlea si Bogdan Voda. Judetul Maramures ii primeste cu bratele deschise pe cei doritori sa intre in contact si sa cunoasca originalitatea culturii populare prin muzeele din Baia Mare si Sighetu Marmatiei cat si prin cele peste 200 de monumente de arhitectura populara de la Borsa, Izvoarele si Mogosa. Elemente inedite si originale sunt satele de pe vaile Izei, Marei, Viseului si Tisei care pot fi comparat cu un muzeu in aer liber asemeni celui din Sibiu. Poate cea mai mare atractie a zonei ramane Cimitirul Vesel de la Sapanta.

Recomanda acest hotel:  


 Pensiune Nenominalizata

 Pensiune Nenominalizata
 Pensiune Nenominalizata